Update over pioniersplek Yours!
Het is goed om u als gemeente op de hoogte te brengen over de voortgang van de pioniersplek Yours! In juli 2016 heeft een pioniersteam in de Oase de zegen gekregen om te gaan pionieren in Drachten. In de vorige Geandewei heeft Janneke Plantinga al een uitgebreid artikel geschreven over de reis die zij (en wij als pioniers) heeft gehad de afgelopen jaren. Pionieren is proberen, struikelen, opstaan en weer nieuwe plannen maken. Missionair kerk-zijn begint bij jezelf als gemeentelid. Wij zijn het gezicht van Jezus voor onze omgeving en dat vraagt wat van ons eigen geloof en van hoe we met anderen meelopen op hun reis door het leven. Dat is een belangrijke les die we geleerd hebben en dat vraagt ook wat van jezelf.
In de loop van de jaren hebben we van alles gedaan o.a. de volgende zaken:
- Worst-kaas bijeenkomsten in de Hopper
- In een jaar de Bijbellezen met een groep
- Youth Alpha (samen met de Oase) en meedraaien met jongerenactiviteiten
- Kliederkerk in deelgebied Noord-Oost
Zoals gezegd we hebben ervan geleerd. Onze oorspronkelijke doelgroep van tieners en hun ouders bleek lastig te bereiken. We verlegden de focus steeds meer naar onze eigen directe omgeving en ons netwerk en daar zijn weer nieuwe initiatieven uit voort gekomen. We hebben besloten per 31-12-2020 te stoppen met Yours! Missionair leven gaat echter door en wij dus ook met de volgende initiatieven die ook voortkomen uit ons Yours!-tijd:
- De huiskerk
- Een nieuwe pioniersplek in de Wilgen/Boornbergum
- Een nieuwe pioniersplek als verlengstuk van de plek waar collega’s en studenten van Friese Poort elkaar ontmoeten.
Deze 3 gaan zelfstandig door of starten. De laatst genoemde pioniersplek willen we graag in samenwerking met de PG Drachten verder vormgeven. Daar gaan we de komende maanden naar kijken samen met de kerkenraad.
Dank voor de steun die we gekregen hebben en het is mooi dat we allemaal als gemeenteleden vanaf onze eigen plek een verantwoordelijkheid hebben voor onze omgeving en het goede nieuws dat Jezus ons te delen. Dat kan vaak heel ontspannen. Als de mogelijkheden er weer zijn, wil ik daar graag nog eens wat over delen met jullie als gemeenteleden. Vragen of opmerkingen, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Hartelijke groet namens Yours!,
Jan-Willem ten Hove

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com